Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: gesloten behalve december maand
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Maand december ook op maandag open van 8.30 - 18.00 uur!

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Nikka From the Barrel Whisky

(0,0 / 5)
Nikka From the Barrel Whisky
In 1934 richtte Masataka Taketsuru de Dainipponkaju Co Ltd. (Great Japan Juice Co Ltd.) op. In 1952 werd de naam veranderd in Nikka, een afkorting van de originele Japanse naam. Nikka liet toen ook een distilleerderij bouwen op Hokkaido, het meest noordelijk gelegen eiland van Japan. Men noemde de distilleerderij Yoichi Distillery - ook wel de Hokkaido Distillery genoemd.
De keuze van Taketsuru voor de meest noordelijke locatie van Japan zijn de vergelijkbare weersomstandigheden met die in Schotland. De gemiddelde wintertemperatuur ligt hier 7° lager en de zomertemperatuur zo'n 9° hoger dan die in Schotland. Hierdoor vertraagt het rijpingsproces in de winter en versnelt het in de zomer in de Yoichi warehouses. Behalve het lokale graan koopt Yoichi ook graan in Schotland. De Yoichi distilleerderij is aan drie zijde omringd door bergen en heeft aan de vierde zijden uitzicht op de Japanse zee. Dichtbij is dus turf te vinden, deze gebruikt men voor het fabriceren van de maltwhisky van Yoishi. Van de japanse whisky´s is Yoishi degene die het droogst en turfachtig is, ook is Yoishi het bedrijf met de meeste Schotse invloeden (niet zoals bijvoorbeeld Yamazaki die een traditionele Japanse whisky maakt). Een voorbeeld hiervan is dat Yoishi in speciale apparatuur heeft geïnvesteerd die de vervuiling van een traditioneel kool gestookt vuur filtert zodat men deze methode kon handhaven, hierdoor is Yoishi nog de enige distilleerderij in Japan die nog steeds de stills met steenkool verwamt. De stills bij de Yoishi distilleerderij maken gebruik van (worm tubes) en rechte kolommen zoals diegene waarmee Taketsuru bij Longmorn ook gewerkt heeft. Ondanks de overeenkomsten is de uiteindelijke whisky erg origineel omdat men uitsluitend gebruikt maakt van first fill en refill vaten van nieuw Amerikaans eiken, Yoishi verschroeit de nieuwe vaten aan de binnenkant om de loshangende houtdelen aan de binnenkant te minimaliseren.
De familie Taketsuru bezat een Sake brouwerij in 1733. Dit bedrijf werd van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook Masataka Taketsuru, die het familiebedrijf voort wilde zetten en scheikunde studeerde aan de Universiteit. Masataka had een voorliefde voor Whisky en besloot dan ook zijn leven op te dragen aan whisky. Hij kreeg de kans op naar Schotland te gaan en studeerde daar als eerste Japanner 'the art of whisky making' aan de universiteit.
Eenmaal terug in Japan produceerde hij de eerste Japanse whisky ooit. Maar hij besefte ook, dat het erg van belang was om onafhankelijk te worden als hij het ver wilde schoppen in de wereld van whisky en besloot om zijn eigen whisky distilleerderij te beginnen in plaats van verder te gaan met de sake brouwerij van zijn familie. Zo begon hij Nikka Whisky in het jaar 1934.
Zijn vrouw Rita, die hij heeft ontmoet in Schotland, heeft hem door de jaren altijd gesteund en meegewerkt aan Nikka Whisky en verliet daarvoor zelfs haar geboorteland. Ze nam de Japanse cultuur over en pasta zich helemaal aan. Tot haar dood in 1961. Masataka en Rita zijn bij elkaar begraven in Yoichi.
€ 43,95
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Japan
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
51.4% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Goud
Geur
Bloemig, fruitig met een zweem van sinaasappelschil en abrikozen en kruidig.
Smaak
Stevig, kruidig en tonen van het eiken hout, daarna ontwikkelen zich rijpe en gekarameliseerde fruit aroma’s. met wat water komen heerlijke tonen naar boven van Bubble gum, droge sherry, lichte sinaasappelschil, appels en koffiemelk
Afdronk
De afdronk is heerlijk lang, met aroma´s van rijpe vruchten, gecombineerd met zacht eiken en tonen van vanillen, ook zult u wat lichte rokerigheid ontdekken met wat cacao.
Serveertip
Wilt u Nikka From The Barrel Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review