Assortiment
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Laurent Perrachon Saint Veran Vieilles Vignes
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Het domaine Laurent Perrachon werd opgericht in 1877, maar de familie Perrachon vestigde zich al in 1601 in Juliénas. Nu staat de 7e generatie wijnmakers aan het roer van dit familiedomein, waar traditie en kennis van de voorouders in ere wordt gehouden met als belangrijkste doel: de essentie van het terroir tot uiting brengen in de wijnen.
Laurent en zijn zonen maken prachtige wijnen van de oogst van oude wijnstokken die gemiddeld tussen de 35 en 80 jaar oud zijn. De wijngaarden worden op een duurzame wijze bewerkt. Het gras mag blijven staan tussen de wijnstokken en de bodem wordt machinaal in plaats van chemisch behandeld. De huidige generatie kent ieder 'climat' (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru du Beaujolais) op zijn duimpje, zodat ze iedere wijngaard met zijn eigen karakteristieken zo kunnen bewerken dat ze de mooiste wijnen opleveren. De gemiddelde opbrengst per hectare is 45 hl voor de standaard cru's die het domaine produceert, maar is veel lager voor de wijnen uit specifieke 'climats'.
Het proces van wijn maken toont veel gelijkenissen met het maken van een klassieke Bourgogne. Tussen de 25 en 100 procent van de druiven worden ontsteeld afhankelijk van het gewenste resultaat, behalve voor de Beaujolais AOC wijnen. Het domaine maakt gebruik van druif-eigen gistcellen. De vergisting van het druivensap is een lang proces om zo een breed pallet van smaken, complexiteit en structuur te verkrijgen in de wijnen. Opvoeding van de wijnen gebeurt in de gewelfde kelders die gebouwd zijn in het jaar 1701 op het domaine Laurent Perrachon.
Laurent en zijn zonen maken prachtige wijnen van de oogst van oude wijnstokken die gemiddeld tussen de 35 en 80 jaar oud zijn. De wijngaarden worden op een duurzame wijze bewerkt. Het gras mag blijven staan tussen de wijnstokken en de bodem wordt machinaal in plaats van chemisch behandeld. De huidige generatie kent ieder 'climat' (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru du Beaujolais) op zijn duimpje, zodat ze iedere wijngaard met zijn eigen karakteristieken zo kunnen bewerken dat ze de mooiste wijnen opleveren. De gemiddelde opbrengst per hectare is 45 hl voor de standaard cru's die het domaine produceert, maar is veel lager voor de wijnen uit specifieke 'climats'.
Het proces van wijn maken toont veel gelijkenissen met het maken van een klassieke Bourgogne. Tussen de 25 en 100 procent van de druiven worden ontsteeld afhankelijk van het gewenste resultaat, behalve voor de Beaujolais AOC wijnen. Het domaine maakt gebruik van druif-eigen gistcellen. De vergisting van het druivensap is een lang proces om zo een breed pallet van smaken, complexiteit en structuur te verkrijgen in de wijnen. Opvoeding van de wijnen gebeurt in de gewelfde kelders die gebouwd zijn in het jaar 1701 op het domaine Laurent Perrachon.
De druiven komen uit wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar oud. De bodem bestaat uit kalksteen en stevige klei uit het Jura-tijdperk. De wijngaarden zijn oostelijk gelegen en bevinden zich in de omgeving van het dorp Davayé.
De oogst gebeurt met de hand en de druiventrossen worden in de wijngaard gesorteerd op de sorteertafel.
Het druivensap ondergaat een lang fermentatie proces op een lage temperatuur van 15 - 18 graden Celcius. De wijn ondergaat een volledig malolactische vergisting. Na de fermentatie wordt de wijn gedurende 10 maanden opgevoed in RVS tanks.
De kleur is helder geel. De geur wordt gedomineerd door een sterke steenachtige mineraliteit met een ziltige toets. Deze fascinerende, frisse en florale wijn heeft een aangename aanhoudende droge smaak van steenfruit, geroosterde amandelen en fijne specerijen. De wijn is in balans en geeft veel drinkplezier.
De oogst gebeurt met de hand en de druiventrossen worden in de wijngaard gesorteerd op de sorteertafel.
Het druivensap ondergaat een lang fermentatie proces op een lage temperatuur van 15 - 18 graden Celcius. De wijn ondergaat een volledig malolactische vergisting. Na de fermentatie wordt de wijn gedurende 10 maanden opgevoed in RVS tanks.
De kleur is helder geel. De geur wordt gedomineerd door een sterke steenachtige mineraliteit met een ziltige toets. Deze fascinerende, frisse en florale wijn heeft een aangename aanhoudende droge smaak van steenfruit, geroosterde amandelen en fijne specerijen. De wijn is in balans en geeft veel drinkplezier.
€ 15,95
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Regio
- Bourgogne
- Druivensoort
- Chardonnay
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 13% vol
- Soort wijn
- Wit
- Smaaktype Wijn
- Fris & Droog
- Kleur
- wit
- Smaak
- Droog
- Wijn-spijs
- Kalfsvlees, gebakken zwezerik, vis in romige saus
- Serveertip
- 10 - 12 °C
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product