Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: gesloten behalve december maand
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Maand december ook op maandag open van 8.30 - 18.00 uur!

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Laurent Perrachon Morgon

(4,0 / 5)
(reviews: 1)
Laurent Perrachon Morgon
Het domaine Laurent Perrachon werd opgericht in 1877, maar de familie Perrachon vestigde zich al in 1601 in Juliénas. Nu staat de 7e generatie wijnmakers aan het roer van dit familiedomein, waar traditie en kennis van de voorouders in ere wordt gehouden met als belangrijkste doel: de essentie van het terroir tot uiting brengen in de wijnen.

Laurent en zijn zonen maken prachtige wijnen van de oogst van oude wijnstokken die gemiddeld tussen de 35 en 80 jaar oud zijn. De wijngaarden worden op een duurzame wijze bewerkt. Het gras mag blijven staan tussen de wijnstokken en de bodem wordt machinaal in plaats van chemisch behandeld. De huidige generatie kent ieder 'climat' (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru du Beaujolais) op zijn duimpje, zodat ze iedere wijngaard met zijn eigen karakteristieken zo kunnen bewerken dat ze de mooiste wijnen opleveren. De gemiddelde opbrengst per hectare is 45 hl voor de standaard cru's die het domaine produceert, maar is veel lager voor de wijnen uit specifieke 'climats'.

Het proces van wijn maken toont veel gelijkenissen met het maken van een klassieke Bourgogne. Tussen de 25 en 100 procent van de druiven worden ontsteeld afhankelijk van het gewenste resultaat, behalve voor de Beaujolais AOC wijnen. Het domaine maakt gebruik van druif-eigen gistcellen. De vergisting van het druivensap is een lang proces om zo een breed pallet van smaken, complexiteit en structuur te verkrijgen in de wijnen. Opvoeding van de wijnen gebeurt in de gewelfde kelders die gebouwd zijn in het jaar 1701 op het domaine Laurent Perrachon.
De wijnstokken voor de Morgon Corcelette zijn gemiddeld 50 jaar oud en staan in de Corcelette-wijngaard waarvan de bodem bestaat uit graniet en leisteen. De wijngaard ligt op het westen. De oogst gebeurt met de hand en machinaal maar er wordt ook nog een selectie van de druiven gedaan bij de wijnkelder op de sorteertafel. De Druiventrossen worden voor 30 à 45 % ontsteelt. Fermentatie duurt tussen de 12 en 15 dagen en met dagelijks overpompen en battonage. De wijn wordt verder opgevoed in betonnen vaten en in grote houten foeders gedurende 9 maanden.

De kleur van de wijn is granaat rood. In de geur ervaart u de aroma's van donkere kersen, frambozen en rozenblaadjes, die zich heerlijk ontwikkelen als de wijn zuurstof krijgt. In de mond ervaart u een wijn met een stevige body van rijpe en sappige kersen, perzik en pruimen. Ook herkent u lichte tonen van tabak en specerijen. De tannines en zuren zijn mooi met elkaar in balans en zorgen voor een aangename afdronk. Een serieuze Beaujolais die 8 tot 10 jaar plezier zal geven.
€ 12,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Gamay
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13% vol
Soort wijn
Rood
  • WS
  • 24-05-2020
  • (4,0 / 5)

Mooi in balans

Heerlijke Beaujolais Cru met veel rood/zwart fruit en aardse tonen in de neus. Volle soepele fruitige wijn met in de smaak mooi versmolten tannines met bosfruit en tonen van vuursteen. Een lekkere licht prikkelende afdronk. Even een half uurtje voor openen in de koelkast geeft hem een aangename frisheid.

Plaats een review